Obuolių pyragas – populiarus visame pasaulyje

pagal | 2015/10/05

Turbūt jau spėjote pastebėti, kad pastaruoju metu labai sparčiai populiarėja įvairios kulinarinės laidos, filmai, žurnalai ir begalė internetinių tinklalapių, kuriuose publikuojami patys įvairiausi maisto gaminimo receptai. Toks didelis šios srities populiarumas daugelį iš mūsų skatina išbandyti naujus receptus ir virtuvėje išbandyti savo pačių kulinarinius sugebėjimus. Juk labai dažnai paragavę skanaus maisto imame galvoti, kaip visą tai pasigaminti patiems, todėl šiame straipsnyje aptarsime vieną populiariausių patiekalų – tai yra obuoliu pyragas.

Obuoliu pyragasNeabejojame, kad obuolių pyragą esate valgę ne vieną kartą. Tai labai populiarus desertas, kuriuo pasimėgauti galima bene visose pasaulio šalyse. Ką jau kalbėti apie tai, kad turbūt daugelio močiutės nuolatos vaikystėje lepindavo šiuo skanėstu, ką tik ištrauktu iš karštos orkaitės. Kadangi, tai daugelio mėgstamas desertas, visuomet yra pravartu žinoti jo paruošimo subtilybes. Juk šis saldus pyragas gali kaip reikiant pagerinti jūsų nuotaiką.

Taigi, pats metas pasimokyti, kaip gali būti gaminamas obuolių pyragas. Užbėgant įvykiams už akių verta paminėti, kad šiandien apie visas gaminimo detales ir ingredientus galite sužinoti virtualioje erdvėje – tai yra kur kas greičiau ir paprasčiau. Ką gi, pirmasis veiksmas, kurį turite atlikti, yra obuolių pyragui reikiamų ingredientų surinkimas ir tinkamų proporcijų sudarymas.

Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC. Kol orkaitė kaista paruoškite obuolius: nulupkite, išpjaukite vidų ir smulkiai supjaustykite. Kai tai atliksite, sumaišykite juos su šiek tiek miltų, cukraus, citrinų sulčių, prieskonių ir druskos. Tuomet tešlą padalinkite į du gumuliukus. Dabar atėjo metas geram tešlos išminkymui. Pabarstykite miltais kočėlą ir paviršių ant kurio minkysite tešlą.

Tešlą perdėkite į kepimo indą, o ant tešlos viršaus uždėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą. Žinoma, taip pat ant tešlos turite uždėti jau paruoštus obuolius ir galiausiai juos padengti antruoju tešlos sluoksniu. Labai svarbu, kad jame padarytumėte keletą nedidelių skylučių (tai galite atlikti su aštriu peiliu). Galiausiai pyragą galite pabarstyti cukrumi tam, kad jo viršus imtų blizgėti. Kai orkaitėje temperatūra pasieks 200ºC, obuolių pyragą reikėtų kepti 40-50 min. – tol, kol plutelė taps auksinė. Atminkite, kad obuolių pyragas gali būti patiekiamas tiek karštas, tiek ir šaltas. Be to, nepamirškite ir ledų – tai bus puikus derinys.