Naudingas ir efektyvus argano aliejus

Argano aliejus

Šiandien kiekvienas iš mūsų turi unikalias galimybes savo grožio puoselėjimui pasitelkti pačias natūraliausias priemones, išgautas iš įvairiausių natūralioje gamtoje augančių augalų ir vaisių. Viena iš tokių priemonių yra argano aliejus, kuris išgaunamas iš reto argano medžio, paplitusio pietvakarių Maroke, vaisių. Šiame ypatingame aliejuje yra labai daug mūsų organizmui svarbių medžiagų – nuo linolo rūgšties, iki vitamino E ir kitų elementų.

Šie natūralūs aliejai pasižymi begale naudingų savybių, tačiau populiariausi yra dėl savo gebėjimo stabdyti senėjimą ir drėkinti odą. Argano aliejus taip pat yra puikus antioksidantas. Daugybės su šiuo aliejumi atliktų tyrimų duomenimis įrodyta, kad jis labai padeda atstatant prarastą odos drėgmę, šalinant odos senėjimo žymes, gerinant jos elastingumą ir sprendžiant odos išsausėjimo problemą.

Aliejuje taip pat yra tokoferolių. Šie natūralūs antioksidantai pagerina audinių ląstelių aprūpinimą deguonimi, todėl sukuriama puiki minkštųjų audinių apsauga – neutralizuojami laisvieji radikalai. Įprastai argano aliejus naudojamas dviejose srityse: kosmetikoje ir kulinarijoje.

Argano aliejus labai gerai žinomas ir dėl jame esančių naudingųjų vitaminų ir mineralų, todėl visiškai nestebina, kad ganėtinai dažnai jį galima aptikti kosmetikos produktų sudėtyje. Aliejų galima tepti ant odos – tokiu būdu jis kovos su senėjimu ir pagerins odos elastingumą bei tvirtumą. Be to, šis aliejus gelbėja ir bandant apsaugoti savo odą nuo neigiamo aplinkos poveikio bei klimato pokyčių. Jis visos dienos metu gali aprūpinti jūsų odą reikiamu drėgmės lygiu.

Jis labai dažnai pasitelkiamas nagams, plaukams, kūnui ir veidui. Taip pat reikėtų paminėti ir dar kelias išskirtines argano aliejaus savybes. Jei jį naudojate ant įvairių odos nelygumų, randų, raukšlių ir kitų odos surambėjimų – šis aliejus sukuria neįtikėtinai teigiamus rezultatus.

Ką jau kalbėti apie tai, kad argano aliejus geba tinkamai subalansuoti odos PH lygį. Aliejus taipogi kontroliuoja ir reguliuoja natūralių odos riebalų gamybą, saugo nuo kenksmingų ultravioletinių saulės spindulių ir gydo įvairius odos nudegimus. Apibendrinant, galima drąsiai teigti, kad šis aliejus turi akivaizdų teigiamą poveikį visam mūsų kūnui.


Visos teisės saugomos © 2014-2017 Ergoline.lt